groenebouw-woonhuis
groenebouw-betonbouw
groenebouw-betonbouw
groenebouw-kantoor
slider4.jpeg
slider3.jpeg
slider2.jpeg
groenen-boerderij.jpeg

Geschiedens, Geen zee te hoog…

Bouwbedrijf Groenen B.V. werd in1946 opgericht door naamgever Wilhelmus Gerardus Groenen. Hij startte met een eenvoudige timmerwerkplaats aan de Vlietkade in Bodegraven en werkte daarnaast voor Betonfabriek B.I.Z. te Zwammerdam.

Zijn klanten (in de begin jaren met name boeren), bezocht hij per brommer of lopend met de handkar en hij schroomde ook niet om, wanneer nodig, het betonijzer achter zijn bromfiets mee te slepen. Het waren andere tijden in die naoorlogse jaren maar met zijn vakmanschap, nuchter ondernemerschap en inzet wist de oprichter wel de basis te leggen voor een nu goed florerend bouwbedrijf. Bovendien gaf hij de liefde voor het vak door aan zijn vier zoons. Zij geven sinds tientallen jaren dan ook gezamenlijk leiding aan het bedrijf, waarin inmiddels ook al weer de derde generatie Groenen werkzaam is.

‘Gewoon alles aanpakken wat op je pad komt, een goed stuk werk afleveren, afspraken nakomen, geen zee te hoog……‘.

Was dit al in de beginjaren het credo van Bouwbedrijf Groenen, vandaag de dag is het niet anders. Via de bewust gekozen weg der geleidelijkheid heeft het kleine eenmansbedrijfje van weleer zich ontwikkeld tot een breed georiënteerde bouwonderneming. Een bedrijf dat zichzelf profileert als een professioneel ingestelde bouwer, maar vooral ook als bouwpartner van particulieren, het bedrijfsleven en de overheid. Met veel aandacht voor advies en begeleiding, bijvoorbeeld als het gaat om kostenbegrotingen, planning, subsidies of financiering.

 

kantoor -bouwbedrijf-groenen